!

Deze website is verhuisd

Documentatie op deze website is mogelijk verouderd en nog tijdelijk beschikbaar.

Ga naar nieuwe website ➜

Tweedehands Lukas ontvangers via de LOK

Gepubliceerd op 18 October 2018

De Lukas ontvanger is momenteel moeilijk verkrijgbaar. Zodra de Lukas ontvanger niet meer nodig is belandt deze helaas vaak in de opslag, of wordt weggegooid omdat men niet precies weet wat er mee te doen. Dit is jammer, want andere kerken kunnen juist veel baat hebben bij het gebruik van een (tweedehands) Lukas ontvanger. Er is dan ook veel vraag naar deze apparaten. Wanneer u als kerk Lukas ontvangers over hebt kunt u andere kerken helpen.

Daarom is het Landelijk Organisatie Kerktechniek (LOK) een initiatief gestart om vraag en aanbod van Lukas ontvangers bij elkaar te brengen. Stuur de overbodige Lukas ontvangers naar de LOK zodat zij ze weer beschikbaar kunnen stellen.

LOK pagina voor vraag en aanbod Lukas ontvangers: https://delok.nl/lukas-kastjes-vraag-aanbod/

Een groot aantal kerken in Nederland maakt gebruik van een Lukas ontvanger. Met deze ontvanger, die op het internet wordt aangesloten of die inbelt via een telefoonlijn, kunnen mensen thuis, in een verzorgingstehuis of in een ziekenhuis op een eenvoudige manier de diensten en opnames beluisteren, zonder dat hierbij een PC nodig is.