Vervang audioserver.nl links voor 1 juni 2019 - Actie nodig

Gepubliceerd op 2 April 2019

Veel kerken gebruiken nog de oude audioserver.nl links naar hun live uitzending en archief. Om de beveiliging van onze systemen te verbeteren gaan we de audioserver.nl links op 1 juni 2019 opheffen.  Voorkom problemen door de audioserver.nl links op tijd te vervangen. In dit bericht informeren we over hoe uw met Kerkdienstgemist.nl uw live uitzending en archief beschikbaar kunt maken voor uw kijkers en luisteraars.

Wat moet u doen?

Vervang de audioserver.nl links op de aangegeven manier. Over het algemeen werden deze links gebruikt met als doel:

• Link naar live uitzending vanaf de website van de kerk of rechtstreeks
  • Tonen van het archief van opnames archief op de website van de kerk

In de onderstaande tabel geven we per doel aan hoe u een audioserver.nl link kunt vervangen door de nieuwe kerkdienstgemist.nl methode. Gebruikt u één van onderstaande audioserver.nl links op de website van uw kerk of is deze verspreid via email? Zorg er dan voor dat deze wordt vervangen op de aangegeven manier. Wijzigingen op de website van de kerk kunt u overleggen met de webmaster of de persoon die de pagina van de kerk onderhoudt.

In de kolom "Vervangen door" verwijzen we door naar relevante help pagina's.

In de meeste gevallen zult u gebruik gaan maken van een zogenaamde Embed-code op de website van de kerk. Om besloten uitzendingen toegankelijk te maken adviseren we u om luisteraars uit te nodigen voor toegang (met hun e-mailadres en wachtwoord). In andere gevallen kunt u nieuwe privé codes maken zoals aangegeven.

Doel

Oude link (voorbeeld)

Vervangen door

Publieke live uitzending

http://audioserver.nl/stream?id=123

http://audioserver.nl/stream/12345678

http://audioserver.nl/stream/index.php?12345678

Ons advies
Gebruik de Embed-code

Alternatief

Gebruik de publieke Stream-URL
Privé live uitzending

http://audioserver.nl/stream?id=1234567890abcdef12...

http://audioserver.nl/stream/index.php?1234567890a...

Ons advies
Nodig luisteraars uit voor toegang

Alternatieven
Maak een privé Embed-code
Maak een privé Stream-URL

Publiek archief tonen

http://audioserver.nl/mp3/recorder.php?id=123

http://audioserver.nl/mp3/recorder.php?id=12345678...

Gebruik de archief Embed-code
Privé archief tonen http://audioserver.nl/mp3/recorder.php?id=12345678...

Ons advies
Nodig luisteraars uit voor toegang

Alternatief
Maak een privé archief Embed-code

Als beheerder van de kerk vindt u deze informatie specifiek voor uw kerk terug in de beheeromgeving wanneer u inlogt op Kerkdienstgemist.nl.