!

Deze website is verhuisd

Documentatie op deze website is mogelijk verouderd en nog tijdelijk beschikbaar.

Ga naar nieuwe website ➜

Het instellen van beschikbaarheid bij privacygevoelige uitzendingen

Gepubliceerd op 16 July 2019

Privacy wordt steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Door de technologische ontwikkelingen is informatie steeds eenvoudiger op te slaan en te delen. Vaak is dit goed en handig maar het is belangrijk om er op toe te zien dat informatie bij de juiste personen terecht komt, of juist niet naar buiten wordt gebracht.

Afgelopen jaar werd om deze reden de AVG-wetgeving in gebruik genomen. Ook bij het uitzenden van kerkdiensten is het belangrijk om op privacy te letten. Hierover hebben we een aantal artikelen geplaatst.

Bij bijzondere diensten is het raadzaam om privacy extra in acht te nemen. Denk hierbij aan speciale diensten zoals bij een overlijden of bij een huwelijksdienst. Hier wordt er vaak (veel) informatie gegeven over betrokken personen en werken er mensen mee die normaal gesproken niet op de voorgrond treden in een dienst. Soms zijn er ook personen betrokken die nooit naar een kerk gaan.

Het komt geregeld voor dat zo'n dienst openbaar wordt uitgezonden en dat de opname ook openbaar wordt geplaatst. Omdat dit niet altijd wenselijk is hebben we in de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl een melding ingebouwd die bij het inplannen van bepaalde diensten een waarschuwing geeft dat de dienst privacygevoelig kan zijn. De beschikbaarheid wordt hierbij automatisch op 'besloten' gezet en kan handmatig worden omgezet naar 'openbaar'. Deze melding wordt niet getoond als de opname al op 'besloten' staat ingesteld.