Automatisch afspelen bij gebruik embed code

Gepubliceerd op 30 August 2018

Google Chrome is uitgegroeid tot de standaard webbrowser, momenteel gebruikt 80% van de internetgebruikers Chrome. Om gebruikers te beschermen worden de beveiliging en restricties steeds verder opgevoerd. Eén van de consequenties is dat video's niet standaard meer gestart worden, iets dat u bij live uitzendingen op kerkdienstgemist.nl gewend bent. Op het moment dat u een aantal keren video heeft afgespeeld op kerkdienstgemist.nl zal Chrome de website vertrouwen en toestaan dat video's automatisch beginnen met afspelen.

Bij integratie van de kerkdienstgemist.nl mediaspeler op de website van de kerk is het belangrijk dat daarbij aangegeven wordt dat het toegestaan is om video's automatisch te starten. Dit kan door op het iframe de parameter allow="autoplay; fullscreen" te zetten. Om het u makkelijker te maken kunt u in de beheeromgeving de kant-en-klare embed code vinden onder "Kanalen > Kerk TV / Kerkradio > Embed code".

Voor meer informatie over de embed code zie https://help.kerkdienstgemist.nl/articles/tips-tricks/player-embed