[GEBRUIKERS] Een persoon toevoegen of een toegangsverzoek behandelen

Voor het laatst bijgewerkt op December 12, 2019 12:11

Op Kerkdienstgemist.nl is het mogelijk om personen toegang te geven op basis van hun account. Geregistreerde gebruikers krijgen toegang tot de besloten uitzendingen en opnames.

De beheerder kan een gebruiker uitnodigen of de gebruiker kan zelf een verzoek indienen om toegang te krijgen tot besloten uitzendingen. Hoe het live-kanaal op 'besloten kan worden gezet is op de volgende supportpagina's te lezen:

Beschikbaarheid live kanaal instellen Kerkradio

Beschikbaarheid live kanaal instellen Kerk TV

Er kunnen zich twee situaties voordoen: een gebruiker heeft een toegangsverzoek gedaan op Kerkdienstgemist.nl of de kerk voegt zelf een gebruiker toe om de uitzendingen/opnames te kunnen volgen. Deze laatste mogelijkheid vergt minder stappen van de persoon die wordt toegevoegd. Hiervoor zijn alleen de naam en het e-mailadres van betreffende persoon nodig.

Gebruikers toevoegen

Een persoon kan worden toegevoegd door naar 'Gebruikers > Personen' te gaan en op 'Gebruiker toevoegen' te klikken. Vul hierna de naam en het e-mailadres van de kijker of luisteraar in. Deze ontvangt vervolgens een e-mail met verdere instructies.

Een gebruiker heeft een toegangsverzoek gedaan op Kerkdienstgemist.nl

Als er door een gebruiker een toegangsverzoek is ingediend dan ontvangt de hoofdbeheerder daarvan een mail-bericht. Ook zal er een melding te zien zijn bij het onderdeel 'Overzicht' in de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl.

OBS1

Een toegangsverzoek kan in behandeling worden genomen door naar 'Gebruikers> Personen' te gaan.

Bij 'Toegangsverzoeken' staan de toegangsverzoeken die zijn ingediend, inclusief het e-mailadres en de naam van de aanvrager, de motivatie en de mogelijkheid om het verzoek toe te kennen of af te wijzen.

NB: als er geen toegangsverzoeken open staan dan is dit onderdeel ook niet zichtbaar

Om de motivatie van de aanvrager te lezen, klik op het bewuste toegangsverzoek. De motivatie wordt nu zichtbaar.

Als de aanvrager toegang krijgt tot de uitzendingen en opnames van de kerk, klik op het poppetje (met het groene pijltje) op bewuste regel onder 'Toestaan'. De aanvrager heeft nu toegang.

Om het verzoek af te wijzen, klik op het poppetje (met een rood bordje) onder 'Verwijder'. Daarna verschijnt er een veld waarin de afwijzing kan worden gemotiveerd. De tekst is vrij aan te passen.

Nadat er op 'Verstuur' is geklikt zal de aanvrager per e-mail op de hoogte worden gebracht. Het afzender-adres is het adres van de beheerder die het toegangsverzoek in behandelding heeft genomen, te zien in het 'Van' veld bovenaan het bericht.