[KANALEN] Privé Stream-URL aanmaken voor besloten uitzendingen

Voor het laatst bijgewerkt op May 14, 2020 16:23

Om een uitzending 'besloten' te maken moet onder 'kanalen > Kerkradio > Bewerken' de beschikbaarheid op 'gesloten gebruikersgroep' staan, anders is de uitzending door iedereen te beluisteren.

Met een privé Stream-URL voor kerkradio kan iedereen die deze URL heeft meeluisteren totdat deze in de beheeromgeving wordt verwijderd. Ook kan deze worden gebruikt in (bijvoorbeeld) een internetradio.

Maak een privé Stream-URL aan:

• Log in op de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl en ga naar 'Kanalen'.
  • Kies het kanaal waarvoor de embed code gewenst is (Kerk TV of Kerkradio).
  • Klik daarna op de knop 'Stream-URL'.
  • Klik op de knop 'Nieuwe Stream-URL'
  • Geef de code een herkenbare naam (bijvoorbeeld 'Studio lokale omroep') en klik op 'Maak nieuwe Stream-URL'.
  • Er wordt een nieuwe Stream-URL aangemaakt. Geef deze door aan de betrokken personen/instanties.

Om een uitzending 'besloten' te maken moet onder 'kanalen > Kerk TV > Bewerken' de beschikbaarheid op 'gesloten gebruikersgroep' staan, anders is de uitzending door iedereen te bekijken.

Om voor Kerk TV een Stream-URL aan te maken:

• Log in op de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl en ga naar 'Kanalen'.
  • Kies het kanaal waarvoor de embed code gewenst is (Kerk TV of Kerkradio).
  • Klik op de knop 'Embed Code'
  • Klik op de knop 'Nieuwe Embed code'
  • Geef de code een herkenbare naam (bijvoorbeeld 'Studio lokale omroep') en klik op 'Maak nieuwe Embed code'.
  • De code die kan worden doorgeven aan de (tijdelijke) kijkers staat onder 'Directe link naar de mediaspeler'

Zolang de Stream-URL actief is, kunnen de uitzendingen hiermee worden gevolgd. Door op de knop 'Verwijder Stream-URL/Embed code' te klikken wordt de URL verwijderd en kunnen personen met deze URL de uitzendingen niet meer volgen.