!

Ga naar nieuwe website ➜

[KANALEN] Privé Stream-URL aanmaken voor besloten uitzendingen

Voor het laatst bijgewerkt op November 10, 2020 17:25

Om een uitzending 'besloten' te maken moet onder 'kanalen > Kerkradio > Bewerken' de beschikbaarheid op 'gesloten gebruikersgroep' staan, anders is de uitzending door iedereen te beluisteren. Vergeet niet om de beschikbaarheid na de besloten uitzending weer terug te zetten.

Met een privé Stream-URL voor kerkradio kan iedereen die deze URL heeft meeluisteren totdat deze in de beheeromgeving wordt verwijderd. Ook kan deze worden gebruikt in (bijvoorbeeld) een internetradio.

Maak een privé Stream-URL aan:

• Log in op de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl en ga naar 'Kanalen'.
  • Kies het kanaal waarvoor de embed code gewenst is (Kerk TV of Kerkradio).
  • Klik daarna op de knop 'Stream-URL'.
  • Klik op de knop 'Nieuwe Stream-URL'
  • Geef de code een herkenbare naam (bijvoorbeeld 'Studio lokale omroep') en klik op 'Maak nieuwe Stream-URL'.
  • Er wordt een nieuwe Stream-URL aangemaakt. Geef de URL die onder 'MP3 stream' staat door aan de betrokken personen/instanties.

Om een uitzending 'besloten' te maken moet onder 'kanalen > Kerk TV > Bewerken' de beschikbaarheid op 'gesloten gebruikersgroep' staan, anders is de uitzending door iedereen te bekijken. Vergeet niet om de beschikbaarheid na de besloten uitzending weer terug te zetten.

Om voor Kerk TV een Stream-URL aan te maken:

• Log in op de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl en ga naar 'Kanalen'.
  • Kies het kanaal waarvoor de embed code gewenst is (Kerk TV of Kerkradio).
  • Klik op de knop 'Embed Code'
  • Klik op de knop 'Nieuwe Embed code'
  • Geef de code een herkenbare naam (bijvoorbeeld 'Studio lokale omroep') en klik op 'Maak nieuwe Embed code'.
  • De code die kan worden doorgeven aan de (tijdelijke) kijkers staat onder 'Directe link naar de mediaspeler'

Zolang de Stream-URL actief is, kunnen de uitzendingen hiermee worden gevolgd. Door op de knop 'Verwijder Stream-URL/Embed code' te klikken wordt de URL verwijderd en kunnen personen met deze URL de uitzendingen niet meer volgen.