[KANALEN] Publieke Stream-URL gebruiken

Voor het laatst bijgewerkt op May 27, 2020 10:39

Een publieke Stream-URL kan als link op de website worden geplaatst zodat de uitzending direct in de mediaspeler van de gebruiker begint met afspelen. Ook kan deze gebruikt worden in een internetradio, mits deze hier geschikt voor is.

Met een publieke Stream-URL voor kerkradio kan iedereen die deze URL heeft meeluisteren mits de uitzending publiek is. Ook kan deze worden gebruikt in (bijvoorbeeld) een internetradio.

Een publieke Stream-URL voor kerk-tv kan worden gebruikt in bepaalde mediaspelers of software zoals het programma VLC Media Player.

U vindt de publieke Stream-URL in de beheeromgeving:

• Log in op de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl en ga naar 'Kanalen'
  • Kies het Kerkradio of Kerk TV kanaal
  • Kopieer de publieke Stream-URL (in het gewenste formaat)

Met een publieke Stream-URL geeft u toegang tot de publieke uitzendingen van uw kerkradio of kerk-tv kanaal. Besloten uitzendingen kunnen niet bekeken of beluisterd worden via een publieke Stream-URL. HIervoor kunt u echter een privĂ© Stream-URL maken.

Het is ook mogelijk om bij Kerk TV een URL te gebruiken waarmee de uitzending direct kan worden getoond in de internetbrowser van de kijker:

• Log in op de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl en ga naar 'Kanalen'.
  • Kies het kanaal waarvoor de embed code gewenst is (Kerk TV of Kerkradio).
  • Klik op de knop 'Embed Code'
  • De code staat onder 'Directe link naar de mediaspeler'