[LUKAS] Lukas instellen voor gebruik op telefoonlijn (KPN inbelnummer)

Voor het laatst bijgewerkt op December 11, 2019 16:02

Het komt soms voor dat het niet lukt een Lukas in te stellen voor gebruik op de telefoonlijn. Onderstaand stappenplan lost dit probleem op. Zo niet dan is er waarschijnlijk een hardwarematig probleem met de Lukas of de telefoonlijn.

• Sluit de Lukas aan via Ethernet
  • Registreer het Lukas serienummer in de beheeromgeving van kerkdienstgemist.nl. Kies bij "Netwerk instelling" voor "KPN"
  • Vergewis je er van dat de Lukas in de juiste mode staat via STP. De Lukas moet in de volgende "Operation Mode" staan: "Use settings from the device's software"
  • Start de Lukas op in het menu en reset de instellingen via het menu. "Service > Reset". De Lukas zal opnieuw opstarten en met menu keuzes naar voren komen
  • Kies bij "Lukasmode" voor "Ethernet" en bij "Provider" voor "Audioserver/Kerkdienstgemist"
  • Na het afronden van de overige instellingen zal de Lukas opnieuw opstarten
  • Als het goed is zal de Lukas de juiste kanalen nu ophalen
  • Als dat het geval is start dan de Lukas opnieuw op in het menu. Kies dan bij "Lukasmode" voor "Telefoon". En sluit de Lukas aan op een telefoon aansluiting.