!

Ga naar nieuwe website ➜

Kan ik een opname ook in de toekomst publiceren of uitzenden?

Voor het laatst bijgewerkt op February 12, 2021 11:09

Er zijn een aantal mogelijkheden om een dienst in de toekomst beschikbaar te maken:

1. Een lokale opname uploaden in het archief. Hierbij kan worden opgegeven wanneer de opname zichtbaar mag zijn. Zet 'publiceer' op (bijvoorbeeld) '1 min vooraf' (of iets anders. Als 'direct' is geselecteerd dan is de opname echter ook daadwerkelijk direct zichtbaar, niet op geselecteerde datum).

Met deze methode is er op het gekozen moment géén live uitzending maar kan men onder 'uitzendingen' de opname handmatig starten.

2. Een opname maken via Kerkdienstgemist en deze vervolgens de datum in de toekomst geven. Met deze methode is er op het gekozen moment géén live uitzending maar kan men onder 'uitzendingen' de opname handmatig starten zodra deze beschikbaar is (aan de hand van de opgegeven datum in de toekomst).

Doorloop hiervoor de volgende stappen:

- plan onder 'agenda' de opname in voor het moment dat u gaat opnemen

- zet bij 'kanalen > bewerken' de beschikbaarheid op 'gesloten gebruikersgroep' (hiermee is de live uitzending tijdens de opname niet zichtbaar voor mensen zonder toestemming. Apparaten, zoals settopboxen en Lukas ontvangers kunnen een uitzending echter altijd ontvangen.)

- neem de uitzending op

- ga naar 'archief', klik op bewuste opname en wijzig de datum in de datum dat de opname zichtbaar moet zijn. Zet 'publiceer' op (bijvoorbeeld) '1 min vooraf' (of iets anders. Als 'direct' is geselecteerd dan is de opname echter ook daarwerkelijk direct zichtbaar, niet op geselecteerde datum).

- zet bij 'kanalen > bewerken' de beschikbaarheid terug op 'publiek beschikbaar' (als deze eerder op 'gesloten gebruikersgroep' was gezet)

3. Een reeds opgenomen bestand op de datum/tijd zelf als 'live' uitzenden. Hiervoor is op dat moment een handmatige actie vereist. Zie hiervoor:

video: https://help.kerkdienstgemist.nl/articles/tips-tri...

audio: https://help.kerkdienstgemist.nl/articles/tips-tri...