Een video opname uitzenden als live uitzending

Voor het laatst bijgewerkt op May 07, 2020 10:43

Om met OBS een video-opname als 'live' uit te zenden op de videostream kunt u het volgende doen:

1. Installeer eerst VLC Media Player: https://www.videolan.org/vlc/index.html
  2. Installeer en configureer het programma Open Broadcaster Software:

https://help.kerkdienstgemist.nl/articles/kerk-tv/...

Vergeet niet om de bitrate terug te zetten naar (maximaal) 1850 kbps. Deze staat in OBS standaard hoger.

Er kan gebruik worden gemaakt van 'scènes', zodat het afspelen niet direct start. In dit voorbeeld wordt er een afbeelding gebruikt:

• Klik bij 'scènes' op de + (geef deze desgewenst een naam)
  • Klik bij 'scènes' op bewuste scène en klik bij 'bronnen' op de +
  • Klik op 'bladeren, kies de gewenste afbeelding en klik op 'OK'
  • Klik nogmaals bij 'scènes' op de + (geef deze desgewenst een naam)
  • Klik bij 'scènes' op bewuste scène en klik bij 'bronnen' op de +
  • Kies'VLC Videobron'
  • Dubbelklik op 'VLC Videobron'
  • Klik op de + bij 'Playlist'
  • U kunt dan een bestand kiezen

Door op de scènes te klikken kan worden gewisseld tussen de afbeelding en de opname.

Met de knop 'stream starten' wordt de videoverbinding naar het kanaal van de kerk op Kerkdienstgemist.nl gestart.