!

Ga naar nieuwe website ➜

Een URL opnemen in een tekst

Voor het laatst bijgewerkt op November 13, 2020 19:40

Het is mogelijk om een URL op te nemen in een tekst op Kerkdienstgemist.nl, bijvoorbeeld in het veld 'over de kerk'.

Hier kan gebruik worden gemaakt van de opmaaktaal 'Textile'. De opbouw van een link is als volgt:

"link text":https://www.websiteadres.nl

dus bijvoorbeeld:

"Kerkdienst Gemist":https://www.kerkdienstgemist.nl

Dit komt er uit te zien als een link naar https://www.kerkdienstgemist.nl met als tekst "Kerkdienst Gemist", dus zo : Kerkdienst Gemist.
Aangezien een link duidelijker is als er een streep onder staat kan deze handmatig worden toegevoegd door de tekst tussen plusjes ("+") te zetten:

"+link text+":websiteadres

"+Kerkdienst Gemist+":https://www.kerkdienstgemist.nl

Textile formaat

Meer informatie over het Textile formaat staat beschreven op de volgende website (Engelstalig) :

https://textile-lang.com/

Op die website kun je in het bovenste tekstblok "Try Textile (editable)" de verschillende commando's proberen. Daar kun je de tekst veranderen en in het blok eronder zie je het resultaat.

in het blok daaronder "Browser output" zie je hoe e.e.a. getoond zal worden op de website.

Een aantal commando's werkt niet op Kerkdienstgemist. Wat wel werkt:

Wat wel werkt (resultaat afhankelijk van de browser):
(De commando's moeten voorafgegaan worden door een lege regel)

- Headings
- Pre-formatted text
- Block quotations (werkt een beetje)
- Bulleted (unordered) lists
- Numbered (ordered) lists
- Definition lists (wat moet je hier mee?)
- Footnotes
- Links (werken niet in de app!)
- Images
- Tables
- Strong and bold text
- Emphasized and italic text
- Superscript and subscript text
- Insertions and deletions
- Citations (geeft italic tekst)
- Inline code
- Class and ID attributes
- Language (tekens als ç kunnen ook zonder meer gebruikt worden)
- Character conversions (gedeeltelijk, drie underscores geeft een lijn over de volle breedte!)
- Unicode symbols (de eerste drie uit het voorbeeld)
- Uppercase words (?)