[LUKAS] Een Lukas ontvanger gebruiken met Kerkdienst Gemist

Voor het laatst bijgewerkt op December 11, 2019 16:02

Om een Lukas ontvanger te kunnen gebruiken met Kerkdienst Gemist kunnen de volgende stappen worden doorlopen.

Het koppelen van de ontvanger aan de kerk.

1. Log in op de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl
  2. Ga naar 'Gebruikers > Apparaten'
  3. Klik op 'Apparaat toevoegen'
  4. Achter 'Soort Ontvanger' hoort 'Lukas' te staan
  5. Voer bij 'Serienummer' het serienummer in dat aan de onderkant van de Lukas vermeld staat
  6. Klik op 'Opslaan'

*De netwerkinstelling hoeft niet te worden ingevuld. Deze wordt automatisch ingesteld als de Lukas verbinding maakt.

Het instellen van het apparaat zelf

• Als het een nieuwe Lukas betreft dan komt deze na het aanzetten direct in het menu 'instellingen'.
  • Als de Lukas al eerder is gebruikt dan kan het menu 'instellingen' worden opgeroepen door de 'volume omlaag (-)' knop ingedrukt te houden alvorens het apparaat aan te zetten. Druk 1 keer op 'OK' als 'Setup' in beeld is.
  • Het eerste item in het menu is de taal. Stel deze eventueel in.

Met het pijltje omlaag en omhoog kan het menu worden doorlopen. Bevestig met 'OK'. De volgende instellingen zijn hier van belang:

Lukasmode

• Kies hier voor 'Telefoon' als er gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid tot inbellen via een telefoonlijn.
  • Kies voor 'Ethernet' als de Lukas wordt aangesloten op een vaste internetverbinding.

Provider

• Kies voor 'KdGemist' of 'Audioserver' (afhankelijk van de firmwareversie is één van deze opties te kiezen).