Een audio opname uitzenden als live uitzending (Windows)

Voor het laatst bijgewerkt op May 07, 2020 10:43

Het is mogelijk om een vooraf opgenomen dienst uit te zenden alsof het een live uitzending betreft. Dit kan door de opname af te spelen in (bijvoorbeeld) Windows Media Player of VLC en deze uit te zenden met een software-encoder, zoals 'Broadcast Using This Tool'.

Om het geluid van de mediaspeler uit te kunnen zenden kan er in veel gevallen gebruik worden gemaakt van een speciale driver in Windows. Hierbij moet worden opgemerkt dat niet alle hardware (dus niet alle computers) deze driver ondersteunen en het dus kan zijn dat dit niet op alle computers werkt.

Het gaat in dit geval om 'Stereo Mix', waarmee het uitgangsgeluid als ingangsbron kan worden gebruikt.

Volg onderstaande stappen om Stereo Mix te activeren in Windows 10:

- Klik op de Start knop van Windows
- Klik op het tandwieltje
- Klik op 'systeem'
- Klik op 'geluid'
- Klik onder 'invoer' op 'Geluidsapparaten beheren'
Bij 'invoerapparaten' zou nu '(onder 'uitgeschakeld') de optie 'Stereo Mix' moeten staan. Klik hierop en vervolgens op 'inschakelen'.

Vervolgens kan in BUTT ook Stereo Mix als ingangsbron worden ingesteld.