!

Ga naar nieuwe website ➜

De video-uitzending vanuit een andere kerk op het kanaal van de eigen kerk afspelen

Voor het laatst bijgewerkt op April 06, 2021 15:50

Hieronder de instructie om een videouitzending vanuit een kerk op het eigen kanaal van de kerk uit te zenden:

• Stel OBS in voor het abonnement van de kerk waar de stream moet worden ontvangen: https://help.kerkdienstgemist.nl/articles/kerk-tv/kerktv-admin-video_streams-config_obs
  • Klik bij ‘Bronnen’ op het plusje en kies voor ‘VLC Videobron’.
  • Vink ’Nieuwe maken’ aan en klik op ‘Ok'
  • Klik in het volgende scherm op het plusje (aan de rechterkant)
  • Kies ‘Pad/URL Toevoegen’
  • Voer de URL in van de kerk van waaruit de uitzending verzorgd wordt (te vinden in de beheeromgeving onder ‘kanalen > Kerk TV > Stream URL’. Belangrijk: gebruik de URL die onder 'RTMP' staat (.m3u).
  • Klik 2 keer op ‘Ok'

De stream zou nu zichtbaar moeten zijn (waarschijnlijk zonder geluid maar je ziet de VU meters wel uitslaan). Mits de zender in de ‘zendende’ kerk aanstaat, natuurlijk.

Klik rechts op het beeld, kies ‘Transfomeren > In scherm passen’.

Als er nu op ‘Stream starten’ wordt geklikt dan is de stream vanuit de kerk die uitzendt ook bij de andere kerk te zien.

Denk er ook aan dat de volume-slider onder "mic/aux" helemaal naar links wordt gezet, anders worden geluiden vanuit de ruimte waar de computer staat ook uitgezonden.