De video-uitzending vanuit een andere kerk op het kanaal van de eigen kerk afspelen

Voor het laatst bijgewerkt op May 07, 2020 10:43

Hieronder de instructie om een videouitzending vanuit een kerk op het eigen kanaal van de kerk uit te zenden:

• Stel OBS in voor het abonnement van de kerk waar de stream moet worden ontvangen: https://help.kerkdienstgemist.nl/articles/kerk-tv/kerktv-admin-video_streams-config_obs
  • Klik bij ‘Bronnen’ op het plusje en kies voor ‘VLC Videobron’.
  • Vink ’Nieuwe maken’ aan en klik op ‘Ok'
  • Klik in het volgende scherm op het plusje (aan de rechterkant)
  • Kies ‘Pad/URL Toevoegen’
  • Voer de URL in (.m3u8) van de kerk van waar de uitzending verzorgd wordt (te vinden in de beheeromgeving onder ‘kanalen > Kerk TV > Stream URL’
  • Klik 2 keer op ‘Ok’

De stream zou nu zichtbaar moeten zijn (waarschijnlijk zonder geluid maar je ziet de VU meters wel uitslaan). Mits de zender in de ‘zendende’ kerk aanstaat, natuurlijk.

Klik rechts op het beeld, kies ‘Transfomeren > In scherm passen’.

Als er nu op ‘Stream starten’ wordt geklikt dan is de stream vanuit de kerk die uitzendt ook bij de andere kerk te zien.