De audio-uitzending vanuit een andere kerk op het kanaal van de eigen kerk afspelen

Voor het laatst bijgewerkt op May 07, 2020 10:43

Om het geluid vanuit een andere kerk naar het kanaal van uw eigen kerk te zenden kunt u gebruik maken van een  software-encoder, zoals 'Broadcast Using This Tool'.

Om het geluid van de computer uit te kunnen zenden kan er in veel gevallen gebruik worden gemaakt van een speciale driver in Windows. Hierbij moet worden opgemerkt dat niet alle hardware (dus niet alle computers) deze driver ondersteunen en het dus kan zijn dat dit niet op alle computers werkt.

Het gaat in dit geval om 'Stereo Mix', waarmee het uitgangsgeluid als ingangsbron kan worden gebruikt.

Volg onderstaande stappen om Stereo Mix te activeren in Windows 10:

- Klik op de Start knop van Windows
- Klik op het tandwieltje
- Klik op 'systeem'
- Klik op 'geluid'
- Klik onder 'invoer' op 'Geluidsapparaten beheren'
Bij 'invoerapparaten' zou nu '(onder 'uitgeschakeld') de optie 'Stereo Mix' moeten staan. Klik hierop en vervolgens op 'inschakelen'.

Vervolgens kan in BUTT ook Stereo Mix als ingangsbron worden ingesteld.

Als nu de uitzending van een andere kerk wordt afgespeeld dan kan deze naar het kanaal van uw eigen kerk worden gezonden.