Tonen van besloten uitzendingen en opnames met een embed-code

Voor het laatst bijgewerkt op May 07, 2020 10:42

Met een embed code kan de speler van Kerkdienst Gemist op (het besloten gedeelte van) de website van de kerk worden getoond. Op deze manier kan er worden gewerkt met een gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen, zonder dat hierbij gebruik wordt gemaakt van de website Kerkdienstgemist.nl.

Privé embed code voor live uitzendingen.

• Log in op de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl en ga naar 'Kanalen.
  • Kies het kanaal waarvoor de embed code gewenst is (Kerk TV of Kerkradio) en klik daarna op 'Embed code'.
  • Klik op de knop 'Nieuwe Embed code'
  • Geef de code een herkenbare naam (bijvoorbeeld 'website kerk') en klik op 'Maak nieuwe Embed code'

Er wordt een nieuwe embed code aangemaakt. Kopieer de volledige code (deze is bij het aanmaken al geselecteerd) en plaats deze op de website, of geef de code door aan de persoon die de website bouwt of onderhoudt.

Met code onder 'Directe link naar mediaspeler' wordt de live uitzending direct in de browser getoond. Deze kan, bijvoorbeeld, worden gebruikt voor bijzondere uitzendinge, zoals rouw- en trouwdiensten.

Privé embed code voor opnames

• Log in op de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl en ga naar 'Archief' en klik daarna op 'Embed code'.
  • Klik op de knop 'Nieuwe Embed code'
  • Geef de code een herkenbare naam (bijvoorbeeld 'website kerk') en klik op 'Maak nieuwe Embed code'

Als er gebruik wordt gemaakt van Kerk TV dan worden er twee embed codes aangemaakt; voor zowel Kerk TV als Kerkradio. Als er alleen gebruik wordt gemaakt van Kerkradio dan wordt alleen de code voor Kerkradio aangemaakt.

Kopieer de volledige code(s) en plaats deze op de website, of geef de code door aan de persoon die de website bouwt of onderhoudt.

OBS1