Instellingen voor Barix Instreamer

Voor het laatst bijgewerkt op January 08, 2019 16:16

Barix Instreamer

De Barix Instreamer is eenvoudig in gebruik en begint met de uitzending zodra deze aangezet wordt.

Instellingen aanpassen via de webbrowser

Om de Barix Instreamer in te stellen voor gebruik met Kerkdienstgemist.nl kan de volgende werkwijze worden aangehouden.

• Doe een koptelefoon in de hiervoor bestemde aansluiting aan de voorkant van de Instreamer
  • Sluit de Instreamer aan op het netwerk door een netwerkkabel aan te sluiten op de LAN-aansluiting aan de achterkant van het apparaat.
  • Sluit de adaptor aan op de 'PWR' aansluiting aan de achterkant van de Instreamer. Het apparaat gaat nu aan (de Instreamer heeft geen aan/uit-knop).
  • Na een tijdje krijgt de Instreamer een IP-adres van het netwerk. Deze is hoorbaar via de koptelefoon.

Eventueel kan in de router worden nagekeken wat het IP-adres van de Instreamer is.

Start nu de internetbrowser en ga naar het adres dat de Instreamer heeft gekregen.

Uitzenden naar Kerkdienstgemist.nl

Ga nu naar 'Configuration > Advanced Settings > Streaming'.

Instellingen Barix Instreamer

Bij 'SHOUTCAST/ICECAST SETTINGS:

• Vul bij 'Radio Path' eerst een slash ('/') in en daarna het getal in dat staat bij MOUNT. Deze is te vinden onder 'Kanalen' in de Kerkdienstgemist.nl beheeromgeving (knop 'Encoder instellingen')

Bij 'STREAMING DESTINATIONS'

• Selecteer 'Icecast source'
  • Vul bij 'Enter IP Adress or Domain Name' in: streams.kerkdienstgemist.nl
  • Vul bij 'Port' in: 80

Ga naar ''configuration > Advanced Settings > Security'.

Instellingen Barix Instreamer

• Vul bij 'Icecast/Shoutcast' het wachtwoord in dat staat onder PASSWORD. Deze is te vinden onder 'Kanalen' in de Kerkdienstgemist.nl beheeromgeving.

De ingevulde gegevens kunnen worden opgeslagen met de knop 'Apply'.

Geluidsinstellingen stereo uitzending

Om de geluidskwaliteit in te stellen, ga naar 'Configuration > Advanced Settings > Audio'.

Neem onderstaande instellingen over voor een optimale geluidskwaliteit:

Instellingen Barix Instreamer

Optioneel: Geluidsinstellingen lage bitrate (voor Lukas kastjes via telefoonlijn)

Als er gebruik wordt gemaakt van Lukas ontvangers die gebruik maken van inbellen (dus geen vaste internetverbinding) dan kunnen onderstaande instellingen worden overgenomen:

Instellingen Barix Instreamer