Instellingen voor Teradek Vidiu

Voor het laatst bijgewerkt op January 08, 2019 16:20

Teradek Vidiu

Deze pagina beschrijft het instellen van de Teradek VidiU voor het gebruik met Kerkdienstgemist.nl.

Voorbereidingen:

• Sluit de VidiU met een netwerkkabel aan op het netwerk.
  • Sluit een videobron aan op de VidiU met een HDMI-kabel
  • Sluit de VidiU aan op stroom met de bijgeleverde adaptor

Instellen voor gebruik met Kerkdienstgemist.nl:

Klik op het paneel van de VidiU op ‘menu’. Deze knop is ook een mini-joystick. Gebruik de knop om naar het menu ‘Network Settings’ te gaan. Ga vervolgens naar ‘Wired’ en klik weer op de knop ‘menu’. Noteer het IP-adres.

Open op een computer dat met hetzelfde netwerk als de VidiU is verbonden een internetbrowser en ga naar het genoteerde IP-adres.

- Klik in het beginscherm van de VidiU op ‘Settings’

- Klik vervolgens op ‘Broadcast’

- Klik op ‘Platform’

TeradekVidiu

- ‘Mode’ dient hier op ‘Manual’ te staan, ‘RMTP Profile’ op ‘[Custom]’.

• Zet ‘Auto Start’ en ‘Auto Reconnect’ beide op ‘Enabled’.
  • Vul bij ‘RTMP Server URL’ en ‘Stream’ de gegevens in zoals te vinden in de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl, onder 'Kanalen > Kerkt TV > Encoder instellingen'.

TeradekVidiu

Klik vervolgens op “Save As a Profile’ en voer een naam voor het profiel in.

Bij ‘Quality’ kunnen onderstaande gegevens worden overgenomen. De resolutie is afhankelijk van de camera’s in de kerk (1920x1080 is Full HD, 1280x720 is HD).

TeradekVidiu

Klik op ‘Apply’ om alle instellingen op te slaan. Dit is de groene knop, rechts bovenin.

Tot slot: klik in het beginscherm van de VidiU op ‘Video/Audio’

TeradekVidiu

Zet bij ‘Overlay Settings’ de Overlay Mode op ‘Off’.

TeradekVidiu

Klik vervolgens rechts bovenin weer op ‘Apply’.