Instellingen voor Videon Sonora

Voor het laatst bijgewerkt op January 08, 2019 16:23

Videon Sonora

Deze pagina beschrijft het instellen van de Videon Sonora voor het gebruik met Kerkdienstgemist.nl.

Voorbereidingen:

• Sluit de Videon Sonora met een netwerkkabel aan op het netwerk.
  • Sluit een videobron aan op de Videon Sonora met een HDMI-kabel
  • Sluit de Videon Sonora aan op stroom met de bijgeleverde adaptor
  • Raadpleeg voor het achterhalen van het IP-adres de handleiding of kijk hiervoor in de router.

Voer in een browser het IP-adres van de Videon Sonora in.

Onderstaande scherm verschijnt.

Videon2

Klik hier op 'Configure' onder 'Encoder Settings'

Neem de instellingen over van onderstaande afbeelding

Videon4

Klik op OK.

Klik op 'Configure' onder 'Output Settings'

Onderstaande scherm verschijnt

Videon5

Kies in het drop-down menu voor 'Wowza Streaming Engine' en voer de gegevens in. Deze zijn te vinden onder 'Kanalen > Kerk TV' in de beheeromgeving (onder de knop 'Encoder instellingen').

• Server: video.kerkdienstgemist.nl
  • Port: 1935
  • Application: Het path gedeelte van de URL zoals vermeld in de beheeromgeving. Dat ziet er als volgt uit: live?stream=12345678-v12345678&password=password
  • Stream Name: Zoals vermeld bij STREAM in de beheeromgeving.

‘Username’ en ‘Password’ kunnen leeg blijven.

Bevestig met OK. Als alle gegevens juist zijn ingevuld dan begint de Videon Sonora direct met streamen. Dit kan in de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl worden gecontroleerd bij 'Kanalen > Kerk TV'.

De Videon Sonora kan nu worden uitgezet om de stream naar Kerkdienstgemist.nl te stoppen. Klik op de knop 'Stream' om de stream te starten. Het lampje bij 'Source' gaat knipperen als de stream actief is.