Instellingen voor Open Broadcaster Software

Voor het laatst bijgewerkt op June 08, 2020 14:23

OBS

Open Broadcaster Software is een gratis programma om video in hoge kwaliteit uit te zenden.

Deze instellingen zijn in het Nederlands. Bij het downloaden van OBS staat deze vaak standaard in het engels. Om de taal aan te passen, ga naar 'Settings > General > Language'. Klik op 'Apply' en herstart OBS om de wijziging door te

Ga in het instellingenmenu naar het tabblad "Stream". Kies bij "Dienst" voor "Aangepast". Vul bij <URL> en <STREAM> de gegevens in die te vinden zijn in de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl, onder 'Kanalen > KerkTV > Encoder instellingen (knop) > OBS Encoder' aan de rechterkant. Als dit is ingevuld, klik dan op 'OK'.

Vul op het tabblad 'uitvoer' onderstaande gegevens in. LET OP: het is van essentieel belang dat de instelling voor Video Bitrate te weten 1850 Kbps, overgenomen wordt. De maximaal toegestane bitrate is 2000 Kbps voor audio en video samen. Deze instelling laat ruimte voor het audio-signaal en zorgt voor een soepele uitzending en ontvangst bij kijkers.

Door bij "Uitvoermodus" te kiezen voor "Geavanceerd" is te vinden of het systeem ondersteuning heeft voor hardware encoding. Er is bij "Encoder" dan een hardware encoder te selecteren . Het is zeker aan te raden een hardware encoder te gebruiken aangezien dit een veel lagere CPU belasting geeft. Mogelijk geeft software encoding bij 1850 Kbps een betere kwaliteit.

* OBS is geen software van Kerdienstgemist, daarom is onze ondersteuning hierop beperkt tot de instellingen om te kunnen streamen op ons platform.