Instellingen voor Magewell UltraStream HDMI

Voor het laatst bijgewerkt op April 20, 2020 13:01

Magewell UltraStream HDMI

Op deze pagina leggen we uit hoe de Magewell UltraStream HDMI kan worden ingesteld voor gebruik met Kerkdienstgemist.nl.

- Sluit de Magewell Ultra Stream HDMI aan zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Maak hierbij gebruik van een (ether)netwerkkabel en niet van de WIFI-functie van de encoder.

- Zorg er voor dat de Magewell Ultra Stream HDMI zich in hetzelfde netwerk bevindt als uw telefoon.

De Magewell Ultrastream HDMI kan op twee manieren worden ingesteld. Via de Ultra Stream app (voor iOS of Android) of via de webinterface (PC/Laptop)

LET OP:

Onlangs is er een aanpassing geweest in de software van de Magewell Ultrastream HDMI. Hierdoor wordt een 'min' (-) niet meer herkend als er een '-' (minteken) zit in de URL of het wachtwoord.

Dit geldt alleen voor de web-interface (browser) van de instellingen. Als de URL via de app wordt ingegeven dan gaat het wel goed.

Eventueel kan er hier een beta versie van nieuwe firmware van Magewell worden gedownload, waarin het probleem is opgelost.

De Magewell Ultrastream HDM benaderen met de app

- Download de app 'Ultra Stream' in de Appstore (iOS) of de Google Play Store (Android).

UltraStreamAppIcon

- Open de app. Na een korte tijd zal deze de Magewell Ultra Stream HDMI vinden. Klik hier op 'INITIAL SETUP' en geef de encoder een naam (optioneel) en stel een PIN-code in.

InitialSetup

- Kies in het beginscherm van de app voor 'SETTINGS'.

beginscherm_app_settings

- Kies voor 'General'

settings_general

- Neem de instellingen over van onderstaande afbeelding. De maximale bitrate die Kerkdienstgemist hanteert is 2 mbps (inclusief de bitrate van het audiospoor). Zet de bitrate dus op 1,5 Mbps. Tik op het groene vinkje om deze te bevestigen.*

*Let op: bepaalde apparaten, vaak oudere modellen Chromecast, smartphones en tablets, kunnen niet goed overweg met een Full HD stream als er gebruik wordt gemaakt van een Magewell Ultrastream HDMI. De stream wordt dan met een te hoog profiel verstuurd. Ons advies is dan om de stream op 1280 x 720 te zetten.

EditSettings

- Ga vervolgens terug naar het beginscherm van de app. Kies hier voor weer voor 'SETTINGS' en vervolgens voor 'Streaming Server'.

settings_StreamingServer

- Tik op de knop '+ Add Server'

- Tik op 'RTMP'

- Vul de gegevens van de stream in [1]. Deze zijn te vinden onder 'Kanalen' in de beheeromgeving (knop 'Encoder instelllingen').
Met de knop 'Test' wordt er een test-stream gestart [2]. Als alles is ingevuld (en eventueel getest), tik dan op 'Done' [3].

RtmpSettings

De stream kan nu worden gestart door op de groene knop op de Magewell Ultra Stream HDMI te drukken. Als het blauwe lampje naast de groene knop continu brandt is de stream actief.

De Magewell Ultrastream HDMI instellen met de browser

- Ga in de browser na het IP-adres van de Magewell Ultrastream HDMI

- Vul de gebruikersnaam en wachtwoord in (standaard zijn deze 'Admin' en 'Admin'. Denk om de hoofdletters).

- Klik op 'Streaming Server' en daarna op 'Add Server'

Ultrastream

- Kies daarna voor 'RTMP'

Ultrastream

- Vul de gegevens van de stream in. Deze zijn te vinden onder 'Kanalen' in de beheeromgeving (knop 'Encoder instelllingen'). De naam van de stream mag zelf worden bepaald.

Ultrastream

- Bevestig met 'Save'

- Ga naar 'Encoding Parameters' en neem de instellingen over van onderstaande afbeelding. De maximale bitrate die Kerkdienstgemist hanteert is 2 mbps (inclusief de bitrate van het audiospoor). Zet de bitrate bij 'Main Stream' dus op 1,5 Mbps en bij 'Audio' op 128 Kbps.

Klik op 'Save' om de instellingen te bevestigen.*

*Let op: bepaalde apparaten, vaak oudere modellen Chromecast, smartphones en tablets, kunnen niet goed overweg met een Full HD stream als er gebruik wordt gemaakt van een Magewell Ultrastream HDMI. De stream wordt dan met een te hoog profiel verstuurd. Ons advies is dan om de stream op 1280 x 720 te zetten.

Ultrastream