Instellingen voor Cerevo LiveShell Pro Encoder

Voor het laatst bijgewerkt op January 08, 2019 16:22

Cerevo Liveshell Pro

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe de LiveShell Pro moet worden ingesteld om te kunnen gebruiken met Kerkdienstgemist.nl.

Indien het apparaat al is geregistreerd zet het dan terug in de fabrieksinstelling.

registreren

De eerste stap is het aanmaken van een account op https://shell.cerevo.com.

Na het inloggen wordt gevraagd om het type encoder te kiezen. Kies hier voor de 'LiveShell Pro'.

LiveShellProChoose

Selecteer de Broadcasting service 'Other broadcasting services (specify RTMP URL)'. Klik op 'OK'

LiveShellProService

Vul bij de <URL> en <STREAM> de gegevens in die te vinden zijn in de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl. Deze gegevens staan onder  'Kanalen > KerkTV > LiveShell Pro Encoder > Encoder instellingen (knop) ' aan de rechterkant. Als deze zijn ingevuld, klik op 'OK'.

LiveShellProRTMPSettings

Kies vervolgens hoe de LiveShell Pro verbonden is met het internet. Druk op 'OK'.

LiveShellProNetwork

Als laatste moet er een PIN code worden ingevoerd. Volg hiervoor de instructies in het scherm. Druk op 'OK'

LiveShellProPIN

Als de registratie succesvol is verlopen dan wordt het Dashboard zichtbaar. Druk daarna op de knop 'Custom' om de geavanceerde instellingen te zien zoals in de afbeelding hieronder. Neem de instellingen zoveel mogelijk over. Let er op dat de aspect ratio voor de HDMI en Analoge input op dezelfde waarde staat!

LiveShellProChoose

LiveShell Pro terug in fabrieksinstellingen zetten.

Als het apparaat al een keer is ingesteld maar opnieuw moet worden geregistreerd dan moet deze worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Ga dan als volgt te werk:

Op apparaat:

- Druk op 'Pause' - Druk op 'Stop' - Druk op 'Offline' - Druk op 'Steeksleutel' - Ga naar 'Initialize' - Druk op 'Handje' - Ga naar 'Yes' - Druk op 'Handje' - Kies een taal

Ga nu naar het begin van de instructies.