Instellingen voor Avonic AV-REC200

Voor het laatst bijgewerkt op March 13, 2020 08:08

Deze pagina beschrijft het instellen van de Avonic AV-REC200 voor het gebruik met Kerkdienstgemist.

Voorbereidingen:

• Sluit de Avonic AV-REC200 met een netwerkkabel aan op het netwerk
  • Sluit de videobron (HDMI/SDI) aan op het apparaat (de stream werkt niet zonder videobron)
  • Sluit het apparaat aan op stroom met de bijgeleverde adaptor
  • Het IP adres wordt zichtbaar in het scherm van de encoder

Voer in de browser het IP-adres van de Avonic AV-REC200 in.

Log in:

• Gebuikersnaam: admin
  • Wachtwoord: admin

Klik daarna (linksboven) op het menu

Yuan

Klik op 'Live Service/Streaming Setting'

Voer onder 'Basic Settings' de gegevens in. Deze zijn te vinden onder 'Kanalen' in de beheeromgeving (knop 'Encoder instellingen').

• Mode:Manual
  • URL: De URL, bijvoorbeeld rtmp://video.kerkdienstgemist.nl:1935/live?stream=12345678-v12345678&password=password
  • Port: 1935
  • Uploading Node: De stream, bijvoorbeeld mp4:12345678-v12345678
  • Kies bij 'Video Profile' voor 'User-Defined'

Yuan

Klik op 'Advance Settings'

Vul bij 'Video' de volgende gegevens in:

Video Type: H264

Profile: Main

Video Bit Rate(kpbs): 1800

Video Mode: CBR

Yuan

Vul bij 'Audio' de volgende gegevens in:

Yuan

Klik op 'Apply' om alle gegevens op te slaan.

*Let op: bepaalde apparaten, vaak oudere modellen Chromecast, smartphones en tablets, kunnen niet goed overweg met een Full HD stream als er gebruik wordt gemaakt van een Avonic AV-REC200. De stream wordt dan met een te hoog profiel verstuurd. Ons advies is dan om de stream op 1280 x 720 te zetten.