Instellingen voor het gebruik van OBS met een beamer

Voor het laatst bijgewerkt op June 08, 2020 14:24

Deze pagina beschrijft de instellingen om de beelden van de beamer bij de mensen thuis te krijgen. OBS dient hiervoor op dezelfde computer te worden geïnstalleerd als waar de beamersoftware op draait.

De downloadlink en de beschrijving over het instellen van de stream van de kerk staan op deze pagina.

Om OBS zo in te stellen dat deze de beamerbeelden en het geluid vanuit de kerk doorgeeft:

Open de instellingen van OBS.

OBS1

Klik aan de linkerkant op 'Audio'. Hier wordt de audio ingesteld dat op het kanaal onder de beamerbeelden te horen moet zijn (het geluid vanuit de kerkzaal). Er dient een audiosignaal te zijn dat vanuit de kerkzaal de computer wordt ingestuurd. Een audiosignaal vanuit de beamercomputer naar het mengpaneel, bijvoorbeeld voor het afspelen van filmpjes op de beamer tijdens de dienst, voldoet hier niet aan.

• Kies bij ‘Desktop Audioapparaat’ voor de juiste geluidsbron. In het geval van gebruik met een beamer is dit waarschijnlijk een externe bron (zoals een mengpaneel) dat op de geluidskaart is aangesloten.

OBS2_1

Video:

• Basisresolutie: De resolutie van de beamersoftware
  • Uitvoerresolutie: 1920x1080, of de resolutie van de beamersoftware
  • FPS: 30 als er ook video wordt gebruikt, voor stilstaande beelden is 10 voldoende

OBS3

Bronnen:

OBS4

• Klik op de ‘+’ en kies BEELDSCHERMCAPTURE

OBS5

• Geef deze een naam en/of klik op OK

OBS6

• Selecteer in het volgende scherm het beeldscherm van de beamer
  • Bijsnijden GEEN

OBS7

• Klik met de rechter muisknop op het venster en kies voor TRANSFORMEREN > IN SCHERM PASSEN

OBS8De stream wordt nu gestart door op 'Stream Starten' te klikken (dit is een andere knop dan 'Opname Starten', waarmee u lokaal een opname op de harde schijf zet).

OBS11

* OBS is geen software van Kerdienstgemist, daarom is onze ondersteuning hierop beperkt tot de instellingen om te kunnen streamen op ons platform.