Instellingen voor MAG250/254/322/324 (Firmware versie 2.18 en hoger)

Voor het laatst bijgewerkt op June 14, 2019 09:54

Op deze pagina leggen we uit hoe de MAG250/MAG254/MAG322 (vanaf nu 'MAG') kan worden ingesteld voor gebruik met Kerkdienstgemist.nl.

De MAG dient te worden aangesloten op een televisie of een monitor. Dit kan met de bijgeleverde analoge kabel of met een digitale HDMI kabel. Aansluiting via HDMI levert een betere beeldkwaliteit.

Verder moet de MAG worden aangesloten op het internet. Dit kan met een (ethernet)kabel.

Sluit daarna de spanningsadapter op de MAG aan.

Afstandsbediening

Er zijn vier soorten afstandsbedieningen in omloop. We gebruiken in de handleiding referenties SETUP en EXIT om de omcirkelde toetsen op de afstandsbediening aan te duiden*

*De grote rode ring op de rechter afstandsbediening is onderdeel van de afstandsbediening zelf en geen aanduiding.

AB3

Portal instellen

Bij het opstarten van de MAG verschijnt de volgende pagina:

Portal1

Druk op de afstandsbediening op de SETUP toets en het volgende scherm verschijnt. Kies voor Servers.

Portal6

Kies vervolgens voor Portals

Portal7

Voer door middel van het keyboard (“KB” toets op de RC) de volgende URL in:

http://stb.kdgm.nl

Voor het gemak kan er eventueel een USB toetsenbord worden aangesloten op de MAG. Druk op OK op de afstandsbediening om de wijziging op te slaan.

Portal8

Ga met de knop EXIT terug naar het begin van het menu en selecteer Reboot Portal, druk op OK

Portal9

De Kerkdienstgemist.nl portal wordt nu automatisch geladen.

Pincode invoeren

Na het instellen van de MAG wordt onderstaande scherm getoond als de MAG wordt ingeschakeld. Voer hier de pincode in van het Kerk TV kanaal in. Deze pincode is te vinden in de beheeromgeving onder 'Kanalen > KerkTV > Pincode'. Portal10

Als de juiste PIN code is ingevoerd dan wordt de settopbox automatisch geregistreerd bij het station.

Bij de registratie wordt in eerste instantie de eerste Voorkeuzelijst aan de MAG toegekend. U kunt nadien in de beheeromgeving een andere voorkeuzelijst toekennen aan de MAG. Voorkeuzelijsten kunnen worden aangepast in de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl onder Gebruikers > Apparaten > Voorkeuzelijsten. Bekijk deze instructievideo voor meer informatie over het aanpassen van een voorkeuzelijst.

Kijk voor geavanceerde instellingen op deze pagina.

De Kerkdienstgemist.nl portal gebruiken

Na het invoeren van de Pincode wordt het live-kanaal van de eerste kerk uit de voorkeuzelijst getoond. Met de cijfers 1 t/m 9 kan worden gekozen voor de live-kanalen van eventuele andere kerken in de voorkeuzelijst.

Om de laatste 10 opnames van de kerk op te halen kan worden gedrukt op de knop OK. Kies vervolgens met de pijltjes op de afstandsbediening voor de gewenste opname en druk op OK. Om de lijst te verlaten en terug te keren naar het live-kanaal, klik op EXIT.