Instellingen voor MAG250/MAG254 (Firmware versie < 2.18)

Voor het laatst bijgewerkt op October 24, 2018 12:59

Op deze pagina leggen we uit hoe de MAG250/MAG254 (vanaf nu 'MAG') kan worden ingesteld voor gebruik met Kerkdienstgemist.nl.

De MAG dient te worden aangesloten op een televisie of een monitor. Dit kan met de bijgeleverde analoge kabel of met een HDMI kabel. Aansluiting via HDMI levert een betere beeldkwaliteit op.

Verder moet de MAG worden aangesloten op het internet. Dit kan met een (ethernet)kabel.

Sluit daarna de spanningsadapter op de MAG aan.

Afstandsbediening

Er zijn drie soorten afstandsbedieningen in omloop. We gebruiken in de handleiding referenties SETUP en EXIT om de omcirkelde toetsen op de afstandsbediening aan te duiden

AB3

Portal instellen

Als u de MAG voor de eerste keer inschakelt verschijnt de volgende pagina:

Portal1

Druk op de afstandsbediening op de SETUP toets en het volgende scherm verschijnt. Kies voor SERVERS.

Portal2

Voer door middel van het keyboard (“KB” toets op de afstandsbediening) de volgende URL in: http://stb.kdgm.nl. Voor het gemak kan er eventueel een USB toetsenbord worden aangesloten op de MAG. Ga naar en klik op "OK".Portal3

Het hoofdmenu verschijnt. Selecteer nu “Reload Portal”. En druk 2 maal op “OK”. De Kerkdienstgemist.nl portal wordt nu automatisch geladen. Portal4

Pincode invoeren

Na het instellen van de MAG wordt onderstaande scherm getoond als de MAG wordt ingeschakeld. Voer hier de pincode in van het Kerk TV kanaal in. Deze pincode is te vinden in de beheeromgeving onder 'Kanalen > KerkTV > Pincode'. Portal10

Als de juiste PIN code is ingevoerd dan wordt de settopbox automatisch geregistreerd bij het station.

Bij de registratie wordt in eerste instantie de eerste Voorkeuzelijst aan de MAG toegekend. U kunt nadien in de beheeromgeving een andere voorkeuzelijst toekennen aan de MAG. Voorkeuzelijsten kunnen worden aangepast in de beheeromgeving van Kerkdienstgemist.nl onder Gebruikers > Apparaten > Voorkeuzelijsten. Bekijk deze instructievideo voor meer informatie over het aanpassen van een voorkeuzelijst.

Kijk voor geavanceerde instellingen op deze pagina.

De Kerkdienstgemist.nl portal gebruiken

Na het invoeren van de Pincode wordt het live-kanaal van de eerste kerk uit de voorkeuzelijst getoond. Met de cijfers 1 t/m 9 kan worden gekozen voor de live-kanalen van eventuele andere kerken in de voorkeuzelijst.

Om de laatste 10 opnames van de kerk op te halen kan worden gedrukt op de knop OK. Kies vervolgens met de pijltjes op de afstandsbediening voor de gewenste opname en druk op OK. Om de lijst te verlaten en terug te keren naar het live-kanaal, klik op EXIT.