Activiteit bewerken

Voor het laatst bijgewerkt op August 01, 2019 10:31

Bij het aanpassen van een activiteit kunnen de volgende velden worden gevuld.

Titel, Spreker, Beschrijving, Thema, Tijd, Duur, Opname, Start opname

Activiteit herhalend maken (alleen bij het aanpassen van een reeks)

Bij het veld "Herhaal" kan een activiteit herhalend worden gemaakt. Zo kan bijvoorbeeld de wekelijkse eredienst worden ingepland en niet worden vergeten.

Er kan worden gekozen voor "dagelijks", "wekelijks", of "om de 2 weken". Bij "wekelijks" en "Om de 2 weken" kan vervolgens de dag voor de herhaling worden gekozen. Ook kan er een einddatum worden ingevuld.

VELDEN

Titel

Vul hier de titel van de activiteit in. Bijv. " Ochtenddienst", "Middagdienst" in geval van een herhalende activiteit, of voor bijv. een eenmalige activiteit, zoals "Goede vrijdag".

LET OP: Bij bepaalde steekwoorden (zoals bij rouw en trouwdiensten) wordt de beschikbaarheid van de opname vanwege de privacygevoeligheid automatisch op 'gesloten gebruikersgroep' gezet, als dit nog niet is gebeurd. Er verschijnt een melding in beeld. Uiteraard kan de beschikbaarheid daarna weer op 'Publiek beschikbaar' worden gezet. Zo kan een opname niet per ongeluk openbaar beschikbaar worden geplaatst op Kerkdienstgemist.nl.

Spreker

De naam van de dominee, voorganger of spreker. Bezoekers van de website kunnen dan zoeken op naam.

Beschrijving

Een korte beschrijving of bijv. de liturgie van de dienst.

Thema

Als de uitzending bij een bepaald thema hoort dan kan dit hier worden ingevuld.

Tijd

De start-tijd van de activiteit.

Duur

De maximale tijdsduur van de activiteit. Een opname van de radio- of TV-uitzending wordt na deze duur gestopt. De opname stopt ook zodra de radio- of TV-uitzending stopt (als de zender uit wordt gezet).

Herhaal (alleen bij het aanpassen van een reeks)

Kies hier voor " dagelijks", "wekelijks" of "om de 2 weken" wanneer de activiteit herhaald moet worden. Specifieke details (titel, spreker, beschrijving, etc) kunnen later worden aangepast.

Kies voor " geen herhaling" als de activiteit niet herhaald hoeft te worden.

Einddatum (alleen bij het aanpassen van een reeks)

Selecteer " Met einddatum" en kies vervolgens een (Tot en met) datum voor het einde van de reeks. Na deze datum zal de activiteit niet meer zichtbaar zijn in de kalender en zal er geen opname meer worden gemaakt (indien van toepassing).

Herhaal (alleen bij het aanpassen van een reeks)

Voor "wekelijks" of "om de 2 weken" kan de dag van waarop de activiteit plaatsvindt worden gekozen (bijv. zondag, maandag, etc).

Opname

Door een vinkje te plaatsen achter 'Opname' wordt de uitzending opgenomen en is deze achteraf te beluisteren en/of te bekijken op Kerkdienstgemist.nl en in de Kerkdienst Gemist app.

Als het vinkje is geplaatst dan verschijnen er twee opties:

• "Publiek" houdt in dat iedereen de opname kan bekijken.
  • "Gesloten gebruikersgroep" betekent dat de opname alleen bekeken kan worden door geregistreerde ontvangers en personen. Personen kunnen worden toegevoegd onder "Gebruikers > Personen".

LET OP: Dit geldt alleen voor de OPNAME van de activiteit. De beschikbaarheid van de live-uitzending is in te stellen onder 'Kanalen > Bewerken'.

Start opname

Geef aan hoeveel minuten voor de starttijd van de activiteit de opname gestart moet worden. Als de starttijd is ingesteld op 10:00 dan wordt met "Start opname 3 minuten voor starttijd activiteit" de opname om 9:57 gestart (mits de radio- of TV-uitzending dan actief is).

Bij radio-uitzendingen: als de opname moet starten en er is geen uitzending dan zal er nog 30 minuten gecontroleerd worden of de uitzending alsnog gestart is. Zo niet dan wordt er geen opname gemaakt.

TV-uitzendingen worden altijd opgenomen wanneer ze actief zijn binnen de start- en eind-tijd van de geplande activiteit.

Bevestig de wijzigingen door op de knop "Activiteit bewaren" te klikken.